Kom igång med att byta däck på din bil själv

Ett antal onlineföretag erbjuder nu alla typer av leveranssätt. En favorit för tillfället är att få det levererat till en paketbutik, eftersom det ger dig full flexibilitet att hämta de beställda produkterna när det passar i din kalender. Fraktalternativet är mycket smidigt, och ofta också den mest prismedvetna fraktmetoden.

Du bör också välja att beställa produkterna för leverans till din lägenhet eller hus eller till din arbetsadress. Lösningen är oftast lite dyrare, men å andra sidan särskilt smidig. Den billigaste typen av leverans kan inte nekas att vara att hämta beställningen själv, vilket dock kräver att du bor nära e-företagets plats.

Leveranstiden är extremt avgörande om du missar beställningen på några sekunder, och för det ändamålet är det absolut nödvändigt att du granskar det beräknade leveransdatumet för produkten i fråga.

Flera internetbutiker garanterar möjlighet till dag-till-dag leverans av sina favoritprodukter, men det krävs att beställningen lämnas innan överenskommen tid, så att de har chans att få paketet fixat innan paketanställda åker hem.

Flera onlinebutiker erbjuder gratis frakt, men ofta gäller detta bara om du beställer för ett specifikt pris. Annars skulle de behöva välja den billigaste leveransmodellen för dig, vilket i de flesta fall – oavsett om du bor i närheten av Köpenhamn, Frederikssund eller Struer – blir att låta dem ta din beställning till ett utlämningsställe.

Internethandeln ökar år för år

Det är oerhört enkelt för alla och envar att göra prisjämförelser mellan olika webbshoppar och därför har de flesta internetbutiker varit tvungna att sänka detaljhandelspriserna på produkterna – för spädbarn och barn, och samtidigt för män och kvinnor – avsevärt, och ibland erbjuda gratis frakt.

Men det kan ändå vara bra att kolla olika webbutiker efter rabatter innan du beställer, så att du är säker på att få det billigaste priset.

Vi rekommenderar generellt beställningar med betalkort eller MobilePay. Som en annan lösning bör du använda en avbetalningslösning från t.ex. ViaBill, om du tänker finansiera beloppet över flera veckor.

Innan folk handlar i en webbshop på internet bör de helst överväga dess förutsättningar, men det är ofta inte spännande.

Ett annat alternativ är att se om internetåterförsäljaren är medlem i e-märkningssystemet, eftersom detta länge har varit en indikation på att näthandlaren följer dansk lagstiftning, förutom att internet företaget inspekteras då och då av yrkesverksamma där förstår reglerna på området. Det här är en bra chans att få hjälp om du stöter på problem med din beställning.

Dessutom föreslår vi att du bekantar dig med de primära regler som kan tillämpas i samband med transaktionen, som till exempel den bytespolicy som garanteras av internetföretaget. I sammanhanget är det också relevant att du fortfarande säkrar din faktura, så att du i framtiden ska kunna styrka ditt köp, oavsett om du handlar till en kille eller en tjej.

Ganska praktiskt för konsumenter att hitta de lägsta priserna

Trustpilot ger dig faktiskt solida lösningar för att rota igenom många befintliga konsumentrecensioner och på grund av detta slår vi ett slag för dig att studera onlineföretag recensioner innan du lägger din beställning.

Facebook erbjuder på samma sätt ganska goda möjligheter att få en bild av nätbutikens tillförlitlighet. Dessutom ses internetbutiker till och med erbjuda kunderna att registrera en recension av sin köpupplevelse, vilket också bör användas för att bedöma kundnöjdheten.

Den här sidan finansieras av annonsintäkter. Vi har fasta samarbeten med olika e-handlare där vi presenterar företagens varor, och får provision om de vi skickar vidare gör en beställning.